top of page

Kinderen & jongeren

Je kinderen zijn het meest waardevolle in je leven. Je wil zo graag dat ze een mooie en zorgeloze kindertijd hebben, maar in realiteit zitten we als ouder helaas niet altijd op een roze wolk en kan het knap lastig zijn. Ruzies met je kind(eren) of je partner over de opvoeding, schuldgevoelens over de vraag of je het wel goed doet, oeverloos gepieker omdat je het gevoel hebt dat je je kind onvoldoende kan helpen, veel verdriet, stress of een geladen spanning in huis.

Herken je jezelf hierin? Je hoeft hier niet alleen voor te staan en je hoeft deze situatie ook niet te aanvaarden of te ondergaan!

Zit je kind of puber
niet goed in zijn/haar vel? Heb je als ouder het gevoel dat je kind zich de laatste tijd anders gedraagt of vastloopt? Misschien ken je de oorzaak niet of zijn er problemen waarvoor er geen oplossing lijkt te zijn, zoals faalangst, driftbuien, angsten, gepest worden of moeilijk vrienden maken, een echtscheidingssituatie, piekeren of slecht slapen, weinig zelfvertrouwen of heftige negatieve emoties. Of kreeg je als kind de diagnose autisme, ADHD of een leer- of gedragsstoornis en weet je nu niet wat te doen. Herken je je kind hierin? Of is er misschien iets anders waarom je denkt dat je kind wat extra aandacht nodig heeft? Dan wil ik je kind hier graag op een speelse manier bij begeleiden en dit met of zonder therapiedieren.

 

Ik werk met kleuters, jonge kinderen, tieners, adolescenten en jongvolwassenen die, om welke reden dan ook, in de knel of niet lekker in hun vel zitten. Hierbij hanteer ik de integratieve benadering, omdat deze begeleidingsvorm gericht is op het kind in zijn totaliteit. 

EMDR en Brainspotting zijn ook inzetbaar voor kinderen. 

Praktisch

In het kennismakingsgesprek gaan we samen jouw hulpvraag en je gezinssituatie verkennen. We bespreken hierbij ook je wensen en  verwachtingen.

Tijdens de volgende sessies maak ik kennis met je kind en beluister ik hoe hij/zij het probleem ervaart. Samen gaan we aan de slag en je kind kiest op welke manier we werken zijnde het creatieve methodieken zoals tekenen, duplo popjes, klei,... of gesprekken. Hierbij staat niet de behandelmethode, maar je kind centraal.

Hoelang de begeleiding zal duren is moeilijk vooraf in te schatten. Iedere situatie, ieder verhaal is anders. Je kan er als ouders wel op rekenen dat je steeds betrokken wordt in het traject en er ook regelmatig oudergesprekken zullen plaatsvinden.

Individuele gesprekken:

De prijs voor een gesprek bedraagt €70 voor 50min. Betalen kan via de bankapp of payconiq. 

 

Er is een terugbetaling voorzien vanuit volgende mutualiteiten: Liberale Mutualiteit, Solidaris, Helan en CM. Indien u hiervan gebruik wil maken geef dit dan even aan. 

Bij annulatie van een afspraak binnen de 24u wordt de kostprijs van de sessie aangerekend.

bottom of page